Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

tirsdag 23. april 2013

Sleipe fisker fanger glade lakser

Til tross for totalforbud mot garn- og rusefangst av laks og ørret, foregår et omfattende tjuvfiske med slike ulovlige redskaper av disse artene langs kysten vår. Dette har Statens Naturoppsyn nå tenkt å sette en stopper for, ved hjelp av økt patruljering i døgnets lysskye timer. Et nyttig hjelpemiddel i denne kampen er den nyopprettede nettsiden ulovligegarn.no, hvor publikum kan melde fra om slike uakseptable virksomheter.
Garnfiske er jo i seg selv ikke forbudt, men i perioden fra 1.mars til og med 30.september skal garn med maskevidde større enn 32mm senkes minst 3 meter under havoverflaten, nettopp for å unngå fangst av disse anadrome laksefiskene. Får man allikevel laks eller ørret i fangsten, skal de uten unntak slippes fri.

NRK Østfold - Nye våpen i kampen mot tjuvfiske

Detaljerte regler for garnfiske finner du her.