Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

onsdag 10. april 2013

Dugnad for de døende

Vill-lin Linum catharticum    Foto: Egil Michalesen
Som følge av det fortsatte fravær av beitedyr de fleste steder her på Østlandet, lider mange kortvokste plantearter i dag en langsom kvelningsdød etter hvert som landskapet gror igjen.
På Mærrapanna i Onsøy i Fredrikstad, har Østfold Botaniske Forening i en årrekke sørget for å holde einer og ospekratt unna for å sikre overlevelsen til flere av våre minste vekster.
Bittersøte, blåfjær, vill-lin og marinøkkel er blant godbitene vi jobber for å bevare i dette kalkrike tørrbakke-området.  
Førstkommende lørdag er det igjen tid for å kvesse øksen for det biologiske mangfoldets skyld, og alle er hjertlig velkomne til å delta på denne sårt nødvendige dugnaden.
Ta med arbeidshansker og grenklipper om du har, og møt opp på Parkeringsplassen ved Ramseklov kl.11.00.

Ved spørsmål; kontakt turleder Svein Åstrøm på tlf.: 90131479.