Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

mandag 4. mars 2013

Velkommen til Akerøya i påsken!

Kjernebiter innfanget for ringmerking
For mange i Østfolds fuglemiljø er påsketider synonymt med tåkevåte nettmasker mellom fingrene i grålysningen, og uforglemmelig uglejakt på myrene i skumringen - med andre ord: alle tiders fugleskåderferie på Akerøya!
Fredag 22.mars kjører vi atter i gang vår tradisjonsrike påskesatsing, med ringmerking og feltregistrering av vårens tidligste trekkfugler på agendaen.
Ved siden av de vanlige artene som ringmerkes og loggføres daglig på øya, kan mars måned også by på sjeldne arter som: gulnebblom, gråstrupedykker, fjæreplytt, lappfiskand, jaktfalk, svartrødstjert, svartstrupe og båndkorsnebb.
Gammel traver eller nyfiken ungfole - alle fugleinteresserte er hjertlig velkomne på Akerøya Ornitologiske Stasjon!

For informasjon om øya og stasjonens virksomhet, samt besøkspåmelding - kontakt Bjørn Frostad på:
bjorn.frostad@gmail.com eller ring 45 43 66 45.

Stasjonens nettside er dessverre midlertidig ute av drift.