Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

søndag 17. mars 2013

Vil bygge amfibietunnel på Kirkeøy

Hver vår og høst blir et enormt antall padder ihjelkjørt i det de forsøker å krysse fylkesvei 108 på sine vandringer til og fra Arekilen. Det planlegges nå en oppgradering av denne veien mellom Hvalertunnelen og Skjærhalden, som vil gjøre veien en del bredere og dermed føre til en lengre og farligere kryssingsstrekning for amfibiene. Våkne Hvaler-politkere har dog foreslått å inkludere padde-underganger i opprustningplanene, for å skåne store deler av bestanden for den stadig økende trafikken i fremtiden.
I denne forbindelse er det nødvendig å kartlegge nøyaktig hvor de fleste paddene krysser veien og hvilke antall det er snakk om - noe kommunestyret enstemmig støttet opp om.
Den nær truede spissnutefrosken finnes også i området, men har ikke de samme vandringsvanene som paddene. Hvorvidt denne arten er offer for den samme trafikkdøden vil en slik registrering raskt kunne avsløre.

Fredriksstad Blad - Padde-redningen er på vei