Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

onsdag 23. januar 2013

Nye funn av biller og snylteveps i Østfold

I seneste nummer av Norwegian Journal of Entomology presenteres et par artikler med Østfold-stoff. Snutebillen Trichosirocalus thalhammeri er ny for norsk fauna og ble funnet ved Horten i 2011, og deretter ved Tohella mellom fiskehavna i Utgårdskilen og Bastangen på Vesterøy, Hvaler i 2012.

En ny artikkel om Årevinger, denne gang om snyltevepser nye for Norge, inneholder mange funn fra Østfold. I all hovedsak er disse samlet av den utrettelige Thor Jan Olsen som de siste 20 årene har bidratt stort til kjennskapen om Østfolds insektfauna.

Her er en lenke til en eldre artikkel om hvor Thor Jan og hans kone Gro Reiersen Aase intervjues, om nettopp snylteveps.
Sarpsborg Arbeiderblad - Nye vepsearter oppdaget på Lande

Norwegian Journal of Entomology sendes, sammen med "Insekt-Nytt", ut til alle medlemmer av Norsk Entolmologisk forening. Innmeldingsskjema finner man her: Medlemskap i NEF