Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

fredag 25. april 2014

Bli med til Hæravassdraget og Lysakermoa!

Traner ved Hæra                             Foto: Tommy A. Andersen
Førstkommende søndag, 27.april arrangerer NOF Østfold ekskursjon til to av de fuglerikeste lokalitetene i fylkets indre deler.
I tillegg til et mangfold av kjente våtmarksarter som trane, vipe, enkeltbekkasin, krikkand og sivhauk, har områdene også mindre vanlige arter som vannrikse, dverglo, sædgås og skjeand, samt regionale og nasjonale rariteter som tundragås, myrrikse, amerikakrikkand og alaskasnipe på sine artslister.

Oppmøte ved Ramstadkrysset ved E18 i Mysen kl.: 8:00. Turleder er Atle Haga, tlf.: 97 03 88 65


NB!! - Denne turen er annonsert i programmet med Eidsberg kirke som oppmøtested og Lysakermoa som første stoppested, men fordi tranene ved Hæravassdraget er kjent for å trekke seg tilbake ut over formiddagen, har vi valgt å reise dit først og deretter til Lysakermoa. Derav endringen av oppmøtested.

Skrevet av B.F.