Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

onsdag 8. mai 2013

Formannskapet i Marker sier nei til vindturbiner

Med ordføreren i spissen stemte seks av ni formannskapsmedlemmer i Marker tirsdag nei til utbygging av vindturbinanlegg i kommunen. - Det er for mange usikkerhetsmomenter rundt planene, og dessuten peker konsekvensutredningen på mange negative og uønskede følger ved en eventuell utbygging, sier ordføreren.
NRK Østfold - Sier nei til vindmøller i Marker
NRK Østfold - Dette kom til bygda ubedt
Smaalenene - Sa nei til vindmøller

Østfold Botaniske Forening, Østfold Ornitologiske Forening og Forum for natur og friluftsliv har i sine høringsuttalelser også påpekt de negative konsekvensene en utbygging vil ha, da spesielt for de store naturverdiene i de omsøkte områdene.
NRK Østfold - Blant de verste områdene å ta

Nå gjenstår en avstemning med påfølgende høringsuttalelse fra kommunestyret, før NVE skal fatte en beslutning for konsesjonssøknaden. Motvindkraft Marker oppfordrer alle motstandere til å troppe opp på det ekstraordinære kommunestyremøtet i Marker Rådhus, tirsdag 21.mai kl.18:00, for å markere sitt engasjement overfor politikerene.
Motvindkraft - Politisk behandling av vindkraftsaken i Marker

Til tross for stor motstand, kjører alltid noen aktører i næringslivet på med arbeidsplasspropaganda...:
Smaalenene - Datagigant ser på Marker
Skrevet av B.F.