Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

søndag 3. desember 2017

Velkommen til fugleforeningenes førjulsmøter!

Selv om høsttrekket for lengst er over, og et nytt fugleår står for døren, gjenstår fremdeles de siste postene i programmet til NOF Østfold – nemlig våre tradisjonsrike førjulsmøter!
Fiskeørnunge                        Foto: Rune Aae

Førstkommende tirsdag, 5.desember, åpner Moss og omegn lokallag dørene på Jeløy Naturhus, der Rune Aae underholder med sitt foredrag om hvordan fiskeørner fra Østfold har bi
dratt til reintroduksjon av arten i Sveits. Et svært spennende prosjekt i regi av blant andre Høgskolen i Østfold, der Rune er en populær og anerkjent foreleser.
Møtet starter kl. 18:30.

Torsdag 7.desember dekker vi bordene i Dunkejongården i Gamle Fredrikstad og varter opp med julegrøt til alle mann! Årets foredragsholder er Vidar Selås, professor ved Miljøvitenskap og naturforvaltning på NMBU i Ås. Vidar har studert næringsvalg og hekketetthet hos skogtilknyttede rovfuglarter og bestandsvariasjoner hos rovfuglenes byttedyr, og byr denne kvelden på foredraget "Skogens rovfugler – bestandstilpasninger og bestandsnivåer". Dørene åpner kl. 18:30.



Møtene er åpne for alle, medlem eller ei!

Vel møtt!