Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

lørdag 15. november 2014

Blant knorteknisper og kakkofævl

Alt fra Himmelhest til Grøftefaen har enkeltbekkasinen måttet tåle
å bli kalt her i Østfold.                          Foto: Tommy A. Andersen
Siden guttedagene har Geir Hardeng samlet viktig og verdifull informasjon om Østfoldnaturen, og skapt en kunnskapsbank som i stor grad har kommet oss andre tilgode, både i form av nedskrevet naturhistorie og gjennom opprettelse av naturreservater.
Underveis i sin søken etter lokale og regionale naturverdier har han også passet på å samle kuriose navn på fugler og andre dyr, og i uken som gikk presenterte han et utvalg av disse artighetene for fylkets radiolyttere.

NRK Østfold - Kjente arter du ikke har hørt om

Alle lokale fuglenavn som Hardeng hadde samlet frem til 1999 ble publisert som en oversikt i tidsskrifet Natur i Østfold i 1999 (hefte nr.2 s.111-121). Artikkelen er å finne via pekeren "Publikasjoner fra Østfold-Naturen" i høyre kolonne i denne bloggen.

Lokale dyrenavn er også viet et avsnitt i boken "Østfolds Naturarv", ASK forlag 2006 (utsolgt fra forlaget).